Als de dag van gister…. door Jan

In December 2014 was ik klaar! Dat wil zeggen, klaar met werken in loondienst. Ik wilde graag minder procedures, betere klantbediening, een warm netwerk met relaties behouden en uitbouwen, transparantere tarieven en ook zelf mijn prestaties beoordelen.

De risico’s waren te overzien en ik besloot zelfstandig te gaan werken als consultant werving & selectie. Mijn oud studiegenoot en bedrijfsmakelaar Martijn Müller bood mij een werkruimte aan, ik deed nog wat voorwerk, genoot van een vrije en creatieve periode, schreef mij in bij de KVK en begon met bellen.

Het werk bleek heerlijk. Sales en relatiebeheer en meer niet. Veel koffie en contact met mooie klanten en mooie kandidaten. Voor elk bedrijfsbezoek, beloonde ik mijzelf met snoepgoed en voor een heuse opdracht lag er een luxe lunch in het verschiet. Voor mij geen bila, werkoverleg, weekstart, beoordelingsgesprekken, klantevaluaties enz. meer.

Binnen korte tijd had ik een paar mooie opdrachten en ondertussen werden website, logo, contracten etc. ook verder opgemaakt. Het werk verliep goed en ik kreeg het drukker. Het vinden van kandidaten vond ik langer duren en lastiger dan gedacht. Ik moest denken aan Maudy Hellendoorn. Zij was één van mijn oud-collega’s die in mijn herinnering zo enorm vasthoudend was, dat zij voor iedere opdracht, altijd een passende kandidaat vond.

Maudy was eerder bij mij op de koffie geweest en had mij gevraagd hoe ik als ondernemer begonnen was, omdat zij zelf ook wilde starten. Ik belde haar nu opnieuw, met de insteek of wij wellicht samen aan  opdrachten konden werken en de omzet op die manier delen. Dat wilde ze graag en we zijn de maandag erop begonnen. De samenwerking die gebaseerd was op vertrouwen werkte heel goed. We zijn verschillend maar ook aanvullend en onze werkstijl bleek onveranderd. Wat is die werkstijl? Altijd persoonlijk contact met klant en kandidaat, kritisch doorvragen om tot kern te komen (ook bij klanten), je gevoel laten spreken, met ziel & zaligheid aan succesvolle afronding van opdrachten werken en altijd het belang van zowel klant als kandidaat voorop stellen.

Dat is inmiddels ruim vijf jaar geleden en voelt als de dag van gister. Maudy is nooit meer weggegaan. We hebben veel plezier, energie en daadkracht samen. We zijn beiden vennoten geworden om Talent in Control verder uit te bouwen en te professionaliseren. De ontwikkeling is enorm geweest. We hebben inmiddels de meest geavanceerde tooling op gebied van recruitment in huis en een enorm netwerk aan klant en kandidaat. Samen met onze collega Remon hebben we meer dan 18 jaar ervaring in huis m.b.t. werving & selectie en recruitment.

Ondernemen is een feestje en dagelijks worden we uitgedaagd om na te denken over nieuwe kansen, nieuwe technieken, nieuwe vormen. Over die nieuwe vormen, volgt binnenkort trouwens  meer nieuws.

Nog wat feiten over 5?:

-In China geldt 5 als geluksgetal.

-In de kleurcode voor elektronische componenten wordt 5 aangeduid met de kleur groen. En “groen” staat in de DISC methodologie voor o.a. mensgerichtheid

-Vijf is het maximaal aantal rode kaarten dat een voetbalteam kan krijgen; daarna wordt de wedstrijd niet voortgezet.

Maudy dank voor jouw energie, inspiratie en vertrouwen. Op naar de volgende VIJF! Je zei ooit dat ik jouw gin in de tonic ben, maar jij bent de spice girl op kantoor!

Remon dank voor jouw rust en aanvulling in ons team. Het is lastig om met ons om  te gaan soms. Ik vind het knap hoe jij je eigen stijl behoud en ondertussen jezelf voedt met eigenschappen en kwaliteiten die jij bij ons beiden vindt.

Plezier, avontuur en beweging; Dat zijn belangrijke zaken voor mij. Die kom ik gelukkig dagelijks  tegen in mijn werk en zo niet, dan creëer ik die, samen met Maudy. Maar ook met onze prachtige opdrachtgevers en kandidaten.

Jan – Kom in beweging – Smith