Als de dag van gister…. door Maudy

Als de dag van gister…..

Er waren eens twee collega’s die het gemiddeld goed met elkaar konden vinden. Geen chemie of een bijzondere klik maar ‘gewoon goed’. Totdat ze beiden besloten zelfstandig ondernemer te worden en elkaar opzochten om kennis uit te wisselen. In eens was daar een vonk, een gezamenlijk passie, vuurwerk! Het begin van Talent in Control, inmiddels vieren wij ons 5-jarig bestaan.

Als de dag van gister kan ik mij herinneren dat ik bij Jan op bezoek ging om kennis te halen over ‘een eigen werving & selectiebureau’. Jan was toen al een paar maanden zelfstandig onder de naam Talent in Control. En hij had ook al een heus kantoor in het centrum van Zwolle! Jaloers was ik, mijn plannen stonden nog in de kinderschoenen. Even bij Jan Smith op de koffie, hoe heeft hij het aangepakt? Welke markt richt hij zich op? En, daar lachen we nog steeds om, hoe zien zijn algemene voorwaarden er uit? Details die er op dat moment natuurlijk nog niet toe deden maar waarvan ik dacht, essentieel! Het was een bezoek om niet te vergeten. We ontdekten dat we hetzelfde dachten over het vak werving & selectie. Dat we betrokkenheid, deskundigheid en ‘oprecht het beste willen voor je kandidaten en klanten’ allebei hoog in het vaandel hadden staan. Hoe anders kun je dit vak uitoefenen? Tijdens dit bezoek hadden we ook beide de tranen van het lachen over onze wangen stromen, goh Jan, dat jij zo grappig was bij mij nog niet bekend!

Toch was het bezoek nog niet het begin van ons ‘compagnonschap’, dat ontstond een paar weken later. Ik was druk bezig mijn eigen bedrijf ‘Doenerz’ op te tuigen toen Jan belde. Paniek! “Ik heb te veel aanvragen, wil jij er een aantal overnemen?”. Ik rook kansen dus zat binnen vijf minuten in de auto op weg naar Zwolle. Kom maar op dacht ik! Onze samenwerking verliep super, we begrepen elkaar en vertrouwden elkaar. Gelijkwaardigheid vanaf het eerste moment. Na een paar maanden intensief samenwerken onder de naam Talent in Control volgde het alles bepalende gesprek. “Alles leuk en aardig Jan, maar ik heb gekozen voor het ondernemerschap. We bundelen onze krachten en gaan samen verder onder de naam Talent in Control, of ik ga weer alleen verder”. Als medewerker van Jan aan de slag….. dat was geen optie. Te eigenwijs, te fanatiek. Jan begreep mijn dilemma en omarmde mijn idee volledig. Samen is niet alleen!

En de rest is historie! Talent in Control bestaat inmiddels alweer 5 jaar. Als je het langzaam zegt…. vijf jaar….. dan ben ik erg trots op onze firma. Er is veel gebeurd. We zijn verhuisd naar een nieuw kantoor, hebben Remon als consultant aangenomen en hebben vele klanten en kandidaten mogen bedienen. We hebben inmiddels de meest geavanceerde tooling op gebied van recruitment in huis, zijn DISC gecertificeerd om gedragsanalyses af te nemen als onderdeel van het wervingsproces. Wij blijven vernieuwen om aan de behoefte van de arbeidsmarkt, opdrachtgevers en professionals te voldoen. Alles om de beste bemiddeling tot stand te brengen. Daar kom ik mijn bed voor uit!

Ons ‘merk’ staat als een huis! Natuurlijk gaat niet alles vanzelf. Gezonde discussies vinden wekelijks plaats. Of zoals Remon zegt: “Ik zit hier soms tussen een ruziënd getrouwd stel”. Dit geeft ook aan hoe onze samenwerking is, alles kunnen zeggen en begrip en respect hebben voor elkaar. Daarnaast is het dagelijks een uitdaging om gezien te worden, om op te vallen tussen de ‘grote jongens’. Ons verhaal over de bühne te brengen.

Jan, vanuit mijn hart, dank voor de mooie jaren die wij samen hebben beleefd. Dank Remon voor het scherp houden van ons! Op naar de komende vijf jaar, nieuwe plannen zijn in de maak, to be continued! En nooit vergeten, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Groet,

Maudy ‘bepaal je eigen koers’ Hellendoorn