Blijf positief, test negatief!

In 2016 kreeg ik van mijn collega en zakenpartner Maudy Hellendoorn, het steentje zoals afgebeeld in de foto, met de tekst “stay positive”. Het staat al ruim vier jaar op een prominente plek op ons kantoor en heeft een belangrijke betekenis voor mij. Ik ben ernstig ziek geworden in die tijd en er was veel onzekerheid, verdriet en pijn. Niet alleen bij mij, maar ook bij alle lieve mensen om mij heen. Het steentje is door Maudy gekocht op Ibiza waar zij met haar gezin destijds vakantie vierde. Ik kwam vaker op het eiland en het staat voor mij model voor plezier, positiviteit en ontspanning. Dit zijn aspecten in het leven waar ik veel waarde aan hecht en bewust tijd voor vrij maak.

Het is een een kiezelsteentje met een laagje verf en stelt weinig voor zou je zeggen. Toch draagt dit eenvoudige steentje met zijn simpele boodschap bij aan positieve gedachten en ik kijk er met veel plezier naar.

In deze tijd zorgt het COVID-19 virus voor gevoelens van angst, eenzaamheid, verdriet en onzekerheid, bij mensen wereldwijd. Het zijn gevoelens die ik maar al te goed herken en die gek genoeg een parallel vormen met mijn persoonlijke situatie sinds 2016, omdat het gaat om jouw grootste bezit; gezondheid.

Met mij gaat het goed dus maak je geen zorgen en met mijn boodschap richt ik mij tot ieder die nu ongerust, eenzaam, ziek of verdrietig is. Misschien kan “mijn” steentje ook bijdragen aan inspiratie of een kortdurend vrolijk gevoel bij jou, dan is de opzet geslaagd.:)

Maak ruimte voor plezier en ontspanning als dat kan. Blijf positief, blijf goed zorgen voor jezelf en anderen zodat je bij een test, negatief blijft.

Jan – ikdraagmijnsteentjebij – Smith