Financieel Analist

Recentes

“Wat mij het meest aanspreekt is het ‘graven’ in data, deze vervolgens te analyseren en voor te leggen aan belanghebbenden. Ook de mogelijkheid om aan projecten in verscheidene branches deel te nemen, maakt mij nieuwsgierig!”  Sybren Blokvoort – Junior financieel analist

De functie

Als financieel analist ga jij samen met jouw collega’s namens Recentes bij opdrachtgevers (landelijk bekende retailers, in de industrie én bij organisaties in de zorgsector) diepgaand onderzoek doen naar processen, cijfers en contracten. Je voert (financieel) administratieve controles en analyses uit in Excel, haalt informatie uit diverse ERP-softwarepakketten (bijv. Microsoft Dynamics, Afas, Navision, Exact en SAP) en verwerkt dit in heldere rapportages. Dit alles met het doel om gemiste inkomsten uit inkoopcondities boven tafel te krijgen en alsnog te factureren. Inkoopcondities omvatten o.a. bonussen die achteraf berekend worden. Zie de volgende casus als voorbeeld. Je werkt afwisselend op het kantoor van Recentes in ‘The Mixer’ inApeldoorn, inhouse bij opdrachtgevers of vanuit huis. 

In deze functie leer je veel over het belang van een goede inrichting van (financieel) administratieve processen. Door een kijkje in de keuken bij verschillende opdrachtgevers, zie je veel systemen en processen voorbij komen. Dit alles draagt bij aan jouw financiële kennis en ervaring!

Voor wie?

Als persoon ben jij nieuwsgierig en pragmatisch. Je bent een starter op de arbeidsmarkt en hebt een voorliefde voor analyses en rapportages. 
Een grote datadump ombouwen naar een heldere rapportage? Laat dat maar aan jou over.

Binnen Recentes krijg je veel zelfstandigheid én vrijheid om je functie en werktijden zelf in te delen. Je kunt je vakinhoudelijk ontwikkelen maar zeker ook in korte tijd een persoonlijke ontwikkeling doormaken en snel doorgroeien naar medior medewerker. 

Wat krijg je?

wat is vereist?

OVER Recentes

Recentes is een adviesbureau dat complexe opdrachten uitvoert voor verbetering van (inkoop)resultaten en conditiestelsels bij diverse retail- en andere organisaties (nationaal en internationaal). Het is een kleine organisatie met grote ambities. Je komt terecht in een hecht team van twaalf professionals waarin samenwerken met plezier en humor belangrijk zijn.

Collega's aan het woord

Kaj Rosink

Financieel Analist

“De eerste twee jaar van mijn carrière bij Recentes heb ik praktijkervaring opgedaan binnen een ervaren projectteam. Inmiddels ben ik projectleider voor diverse projecten binnen de zorgsector. Ook in deze nieuwe uitdaging lever ik graag mijn bijdrage, mét mijn analytische vermogen en frisse blik.”

Joris Kroeske

Junior Financieel Analist

“Ik ben geïnteresseerd in innovatieve initiatieven! Toegevoegde waarde lever ik graag gebaseerd op onderbouwde resultaten. Ik vind het interessant om te speuren in data en uiteindelijk tot creatieve inzichten te komen. Van werken in teamverband krijg ik energie: graag realiseer ik sámen met een team mooie doelen.”

Klaas Ruizendaal

Partner / Projectleider

“Mijn energie haal ik uit de afwisseling van werkzaamheden en het samen doelgericht werken aan oplossingen en meerwaarde bieden aan onze opdrachtgevers. Ik geniet er van dat ik onderdeel mag zijn van het Recentes team en mee mag bouwen aan de verdere groei van Recentes.”

Sybren Blokvoort

Junior Financieel Analist

Na ervaring in het bankwezen ben ik zeer benieuwd wat deze nieuwe uitdaging mij gaat brengen. Wat mij het meest aanspreekt is het ‘graven’ in data, deze vervolgens te analyseren en voor te leggen aan belanghebbenden. Ook de mogelijkheid om aan projecten in verscheidene branches deel te nemen, maakt mij nieuwsgierig!

Het sollicitatieproces

Interessante uitdaging? Solliciteer direct!

Remon Bomhof

Consultant

06-15273917

Talent in Control is de werving & selectie partner van Recentes