Financieel Analist

Recentes

“Ik vind het heerlijk om me vast te bijten in een leveranciersdossier. Als onderdeel van het team doe ik al puzzelend en analyserend een grondige check op de condities. Het vinden van extra resultaat voor een klant werkt bij mij als adrenaline.”  Derk Hagen – Financieel Analist 

De functie

Als financieel analist ga je bij opdrachtgevers (nationaal en internationaal) diepgaand onderzoek doen naar processen, cijfers en contracten. Dit betekent complexe analyses uitvoeren, verbanden leggen en data verwerken in rapportages.  

Binnen allerlei branches worden er heel veel inkoopcondities afgesproken met leveranciers. Condities omvatten o.a. bonussen die achteraf berekend worden. Een aantal van deze opbrengsten belandt tussen wal en schip, zo is de ervaring. Als financieel analist ga je aan de slag met het inzichtelijk maken van alle inkoopcondities die er de laatste (meestal vijf) jaar zijn vastgelegd en samen met één of meer collega’s werk jij aan de winning van financiële data en complexe analyses rondom inkoopcondities. Veel van deze informatie haal je uit diverse softwarepakketten maar ook uit het grootboek, e-mails, contractmanagementsystemen en andere bronnen.

Je bent nieuwsgierig, analytisch sterk en perfectionistisch. Daarnaast beschik je over veel doorzettingsvermogen en weet jij om te gaan met tegenslagen. Het kan namelijk voorkomen dat jij tijdens je onderzoek en analyse een claim boven tafel krijgt maar vervolgens nieuwe informatie ontvangt die ervoor zorgt dat deze claim verdwijnt. 

Binnen Recentes krijg je veel zelfstandigheid en vrijheid om je functie en werktijden zelf in te delen. Je kunt je vakinhoudelijk ontwikkelen maar zeker ook in korte tijd een persoonlijke ontwikkeling doormaken.  

What's in it for you

Check ✓

Werken bij Recentes

Recentes is een adviesbureau dat complexe opdrachten uitvoert voor verbetering van (inkoop)resultaten en conditiestelsels bij diverse retail- en andere organisaties (nationaal en internationaal). Het is een kleine organisatie met grote ambities. Je komt terecht in een hecht team van twaalf professionals waarin samenwerken met plezier en humor belangrijk zijn.

Financieel analist

Collega's aan het woord

Kaj Rosink

Financieel Analist

“De eerste twee jaar van mijn carrière bij Recentes heb ik praktijkervaring opgedaan binnen een ervaren projectteam. Inmiddels ben ik projectleider voor diverse projecten binnen de zorgsector. Ook in deze nieuwe uitdaging lever ik graag mijn bijdrage, mét mijn analytische vermogen en frisse blik.”

Joris Kroeske

Junior Financieel Analist

“Ik ben geïnteresseerd in innovatieve initiatieven! Toegevoegde waarde lever ik graag gebaseerd op onderbouwde resultaten. Ik vind het interessant om te speuren in data en uiteindelijk tot creatieve inzichten te komen. Van werken in teamverband krijg ik energie: graag realiseer ik sámen met een team mooie doelen.”

Klaas Ruizendaal

Partner / Projectleider

“Mijn energie haal ik uit de afwisseling van werkzaamheden en het samen doelgericht werken aan oplossingen en meerwaarde bieden aan onze opdrachtgevers. Ik geniet er van dat ik onderdeel mag zijn van het Recentes team en mee mag bouwen aan de verdere groei van Recentes.”

Sybren Blokvoort

Junior Financieel Analist

Na ervaring in het bankwezen ben ik zeer benieuwd wat deze nieuwe uitdaging mij gaat brengen. Wat mij het meest aanspreekt is het ‘graven’ in data, deze vervolgens te analyseren en voor te leggen aan belanghebbenden. Ook de mogelijkheid om aan projecten in verscheidene branches deel te nemen, maakt mij nieuwsgierig!

Het sollicitatieproces

Interessante uitdaging? Solliciteer direct!

Remon Bomhof

Consultant

06-15273917

Talent in Control is de werving & selectie partner van Recentes