Financieel Analist – Finance Trainee

REC-Logo-Medium

Net afgestudeerd, nieuwsgierig van aard, op zoek naar ‘iets anders’ en goed in puzzelen in complexe data bestanden? Dan is deze functie iets voor jou! Als financieel analist ga je als consultant bij diverse grote Retail ketens aan de slag. Jouw doel? Gemiste opbrengsten uit inkoopcondities boven tafel krijgen. Hoe? Lees snel verder!

De uitdaging
Als Financieel Analist werk je aan de winning van financiële data en complexe analyses rondom inkoopcondities. Gebruik van Excel staat daarbij centraal. Je legt verbanden en creëert een database die gegevens bevat uit diverse software pakketten, van inkoop, tot contractmanagement tot grootboek. De enorme hoeveelheid aan financiële data die verspreid kan zijn over meerdere jaren en de vergelijkingen die jij los laat op deze data, maken het uitdagend. Dit hoef je niet alleen te doen, als financieel analist werk je direct samen met één of meerdere consultants in het cliënt team. In deze functie kun je in enkele jaren doorgroeien naar medior en je wordt uitgedaagd om je adviesvaardigheden te vergroten. Op afdelingen bij de klant (inkoop, IT, accounting, selling) ben jij in staat om informatie te halen en te ontsluiten bij diverse functionarissen. Als Financieel analist werk je flexibel bij klanten op opdrachten in Nederland. Opdrachtgevers zijn vooral in de randstad gevestigd en de regio tm Zwolle. Reistijd schrikt jou niet af, maar het is handig als je in het midden van het land woont.

Over de opdrachtgever
Recentes is een adviesbureau, opgericht door vier gedreven finance professionals, die hun jarenlange ervaring als controller in de corporate retail markt in Nederland gebundeld hebben. Sinds 2012 voert Recentes complexe opdrachten uit voor verbetering van (inkoop)resultaten en conditiestelsels bij diverse organisaties. Het gaat daarbij om big-data analyses. Er worden recovery opdrachten gedaan van “gemiste” opbrengsten uit b.v. inkoopcondities, (rebates) maar er vindt ook herinrichting van processen rond inkoop plaats.
Recentes is het enige adviesbureau in Nederland die deze expertise in huis heeft! Bekende retail ketens maakten rechtstreeks gebruik van hun diensten. Ook wordt men gevraagd door andere adviesbureaus als inhoud deskundigen. Recentes groeit en wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een advies bureau met 20 werknemers, die dagelijks aan opdrachten bij onze klanten werken. Word jij onze nieuwe collega?

Functie eisen
HBO/WO bedrijfseconomische studie
Talenkennis: goed in business Engels; zowel in woord als schrift.
Affiniteit met informatie analyse en Excel

Persoonlijke kenmerken
Voor dit soort opdrachten is geduld, humor en doorzettingsvermogen nodig. Het is immers mogelijk dat het onderzoek plotseling een andere wending krijgt of vertraging oploopt. Jij hebt oog voor detail, bent nieuwsgierig en bezit geldingsdrang. Competenties die op jou van toepassing zijn : conceptueel denker, samenwerken, vasthoudend

Het aanbod:
Salariëring:€ 2.000,- tot € 3.000 euro bruto per maand
Contractvorm:bepaalde tijd contract, uitzicht op vast bij goed functioneren
Inzet:obv 40 uur p/week
Start:Per direct
Meer informatie:
Naam:Maudy Hellendoorn
Functie:Consultant
Telefoon:06-45302018
Email:Maudy.hellendoorn@talentincontrol.com