Financieel Analist

Recentes

“Ik vind het heerlijk om me vast te bijten in een leveranciersdossier. Als onderdeel van het team doe ik al puzzelend en analyserend een grondige check op de condities. Het vinden van extra resultaat voor een klant werkt bij mij als adrenaline.”  Derk Hagen – Financieel Analist 

Werken bij Recentes

Recentes is een adviesbureau dat complexe opdrachten uitvoert voor verbetering van (inkoop)resultaten en conditiestelsels bij diverse (retail- en andere) organisaties. Het is een kleine organisatie met grote ambities. Je komt terecht in een hecht team van twaalf professionals waarin samenwerken met plezier en humor belangrijk zijn.

financieel analist

De Functie

Als financieel analist ga je aan de slag met het inzichtelijk maken van alle inkoopcondities die er de laatste (meestal vijf) jaar zijn vastgelegd. Samen met één of meer collega’s werk je aan de winning van financiële data en complexe analyses rondom inkoopcondities.

Waarom?
Binnen allerlei branches worden er heel veel inkoopcondities afgesproken met leveranciers. Condities omvatten o.a. bonussen die achteraf berekend worden. Een aantal van deze opbrengsten belandt tussen wal en schip, zo is de ervaring. Deze informatie haal je uit diverse softwarepakketten maar ook uit het grootboek, contractmanagementsystemen en mogelijk andere locaties.

Je moet nieuwsgierig zijn en in contact met externe partijen je niet zomaar laten afschepen. Daarnaast leer je snel hoe je omgaat met tegenslagen, het kan namelijk voorkomen dat jij een claim boven tafel krijgt maar vervolgens nieuwe informatie ontvangt die ervoor zorgt dat de claim verdwijnt.

Binnen deze functie kun je je zowel vakinhoudelijk ontwikkelen maar zeker ook in korte tijd een persoonlijke ontwikkeling doormaken. 

 

Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie waren boekhoudingen kloppend of minimaal afwijkend. In mijn functie als financieel analist ontdek ik echt afwijkingen en krijg ik inzicht in de complexiteit binnen grote organisaties.
Iwan Wolters
Binnen Recentes krijg ik veel kansen om mij te blijven ontwikkelen. De brede inzet van Recentes binnen allerlei organisaties in diverse branches maakt mijn werk zo afwisselend en leerzaam!
Kaj Rosink

What's in it for you

Check ✓

Collega's

Kaj Rosink

Financieel Analist

“Ik vind het een hele mooie uitdaging om direct na mijn studies ervaring op te kunnen doen bij toonaangevende opdrachtgevers, te midden van een ervaren projectteam. Ik lever met frisse blik en analytische vermogen mijn bijdrage.”

Joris Kroeske

Junior Financieel Analist

“Ik ben geïnteresseerd in innovatieve initiatieven! Toegevoegde waarde lever ik graag gebaseerd op onderbouwde resultaten. Ik vind het interessant om te speuren in data en uiteindelijk tot creatieve inzichten te komen. Van werken in teamverband krijg ik energie: graag realiseer ik sámen met een team mooie doelen.”

Klaas Ruizendaal

Partner / Projectleider

“Mijn energie haal ik uit de afwisseling van werkzaamheden en het samen doelgericht werken aan oplossingen en meerwaarde bieden aan onze opdrachtgevers. Ik geniet er van dat ik onderdeel mag zijn van het Recentes team en mee mag bouwen aan de verdere groei van Recentes.”

Iwan Wolters

Junior Financieel Analist

“Na mijn focus op mijn studie, focus ik me nu graag op de praktijk. Analyseren van data, adviseren, onderzoek doen in verscheidene branches én de afwisseling van projecten, dat spreekt mij aan. Met name om dat samen, in teamverband, te doen. Ik houd ervan om data te analyseren en daar heldere informatie over te geven!”

Het sollicitatieproces

Interessante uitdaging?