Sr Business Controller Pro Persona – VERVULD

“Business partner gecombineerd met concern verantwoordelijkheid voor BI ontwikkeling”

Inleiding
Als senior business controller Pro Persona, krijg je ruimte, waardering en concern verantwoordelijkheid om management informatie verder te ontwikkelen. Daarnaast ben je de business partner voor directie en management in een aan jou toegewezen zorgregio.

Een veelzijdige, zelfstandige rol in een complexe organisatie voor een controller met bovengemiddelde communicatieve vaardigheden.

De uitdaging
Je bent dé adviseur voor zorgmanagement van Pro Persona in de regio (Nijmegen). Je biedt begeleiding bij veelzijdige business cases en begroting voor een zorgregio. Daarnaast ben je de functionele eigenaar voor het gehele bedrijf op het gebied van Business intelligence (BI). Dit betreft het volledige spectrum van de weergave van HR componenten, tot inzage in kosten, omzet etc. De verantwoordelijkheid stopt niet bij het ontwikkelen van KPI’s maar gaat verder en je hebt ook een rol in de verschijningsvorm van de informatie bij de medewerkers. Hoé stel jij voor dat de informatie de betrokkenen bereikt?

De Organisatie
De organisatie is Pro Persona; een grote GGZ instelling met meer dan € 220 miljoen aan opbrengsten. De organisatie kent een nieuw finance MT dat bestaat uit zeer gedreven en ambitieuze professionals die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de nieuwe visie die in 2016 is ingezet. Belangrijkste doel: het worden van een High Performance organisatie!

De senior business controller is werkzaam binnen de stafafdeling financiën & vastgoed. Deze afdeling is verantwoordelijk voor huisvesting, de zorgadministratie en declaratie, contractering, financiële administratie en controlling. Als controller werk je zelfstandig, vanuit het team voor de aan jou toegewezen regio.

De interne lijnen zijn kort; collega’s, jouw manager, het bestuur, en RVE bestuur zijn nabij in de werkcontacten. Persoonlijk Leiderschap is een thema dat aantoonbaar ingezet wordt. Het team van control bestaat uit tien collega’s, waarvan er vier een senior rol vervullen.

De afdeling richt zich onder meer op het (door)ontwikkelen van de beleidsplan cyclus en P&C-cyclus, het verbeteren van stuurinformatie en het zorgen voor bruikbare analyses voor kostenbeheersing en investeringen. Financial control en business control is de verantwoordelijkheid van jouw afdeling. Er zijn zes concern thema’s gedefinieerd: treasury, begroting, jaarrekening, BI ontwikkeling, risk, wet & regelgeving.

De Functie
Als gevolg van doorgroei binnen het team, is er behoefte aan een nieuwe talentvolle senior business controller die verantwoordelijkheid en ruimte krijgt in deze functie.

Zorgmanagement in de regio Nijmegen wordt jouw aandachtsgebied. In de hectiek bewaak jij overzicht en voortgang van jouw projecten, maar weet jij ook RVE bestuur te prikkelen tot resultaatverantwoordelijk management.

Naast business partner, word jij kartrekker op functioneel-niveau voor BI ontwikkeling. Daartoe overleg je met directie, collega controllers en overige medewerkers of afdelingen. Ook verdiep je je o.a. in nieuwe wet- en regelgeving, onderhoud jij contact met de software leverancier en afdeling ICT.
De procesgang en het verbeteren van input en output rondom de ROM-meting is ook onderdeel van het systeem. De organisatie onderscheid zich hiermee en wordt met interesse gevolgd door zorgverzekeraars. Ook ben je betrokken bij vastgoed investeringen in jouw regio.

De verhouding business partner / BI ontwikkeling is ongeveer 60/40.

Voor Wie
Deze functie is een mooie uitdaging voor controllers die graag een adviesrol willen vervullen en affiniteit hebben met de ontwikkeling van BI. Je beschikt over een beïnvloedend vermogen, weet te overtuigen, bent vasthoudendheid en oplossingsgericht. Om de zwaarte van de functie aan te geven, een RC titel is een harde eis.

Er wordt actief gewerkt aan persoonlijke groei en ontwikkeling binnen deze organisatie. We zoeken een aanvullende persoonlijk voor het team van vier senior controllers, met “kleur”. Jij bent bij voorkeur “geel/groen”; bent ondernemend, denkt in kansen met aandacht voor samenwerken en gericht op relaties.

Je bent analytisch sterk en in staat te reflecteren op je eigen gedrag. Vanzelfsprekend ben je representatief in woord en schrift.

Je hebt een afgeronde financiële opleiding op Academisch niveau (RC) en een aantal jaren ervaring in een adviserende control positie.

Zoektermen: Vacature Business Controller Pro Persona

Voorwaarden

Salariëring:De functie is ingedeeld in GGZ FWG 65
Contractvorm:Jaarcontract, daarna uitzicht op vast contract
Inzet:36 uur p/week
Start:zo spoedig mogelijk
Meer informatie:
Naam:Jan Smith
Functie:Consultant
Telefoon:06 – 54301205
Email:jan.smith@talentincontrol.com