Sollicitanten zijn mijn klanten!

Tijdens mijn afstudeerstage lang geleden werkte ik bij een reclame bureau in Amsterdam en deden we zaken met media bedrijven van Ted Turner. Ted was een selfmade man en vertelde graag zijn eigen quote:”Early to bed, early to rise, work like hell and: ADVERTISE!”. Hij begreep het belang van goed adverteren en verdiende er natuurlijk veel geld mee.
Goed adverteren is wervend en gericht op het begrijpen en direct aanspreken van jouw doelgroep. Sales in schrift is zo mogelijk nog lastiger dan face-to-face sales contact. Vacatures op internet zijn vluchtig, men is online en je krijgt maar één kans om begrepen te worden. De volgende vacature is één klik verwijderd. De beste kandidaten zijn klanten en die moet je verleiden, niet alleen met de vacature tekst, maar ook met testimonials, want die goeie dame of vent, zoekt een goede tent! Heb jij je “tent” wel op orde?

Laten we ervan uitgaan dat de tent op orde is. Iedere opdracht die ik krijg als adviseur, begint met een gesprek met de opdrachtgever, het herschrijven van de vacature tekst en van de functietitel. Wie zoeken we ? En hoe zorgen we ervoor dat die persoon reageert? Eerder heb ik al eens geschreven dat in het land der blinden éénoog koning is; Als je als manager niet weet welke top kandidaten er in de markt zijn, hoe kun je dan je werving optimaal uitvoeren?

Een onderdeel dat steevast beter kan bij vacature teksten, is wervend schrijven gericht op resultaten ipv een opsomming van taken, verantwoordelijkheden en omschrijving van bedrijf (Gaaaaap)
Wervend en verkopend moet het zijn en het moge duidelijk zijn, daar help ik je graag bij!

Terug naar het onderwerp adverteren. Herkenbaarheid en kwaliteit staan ook in mijn tent ter discussie. Samen met bureau De Ontwerpsmid is een nieuw logo ontwikkeld dat mijn herkenbaarheid verbetert. Het nieuwe logo is een doorkijkje naar een traptrede. De trap als symbool voor beweging, uitdaging en groei! Bij iedere advertentie en op de website, is het nieuwe beeldmerk inmiddels opgenomen.
Ik ga vanavond maar eens vroeg onder de wol…..

“Vroeg onder de wol en vroeg opstaan, kom op top-talent! Op naar die nieuwe baan!

Jan – Turner- Smith

nieuw_logo