Specialist zorgregistratie en facturatie

Ben jij proactief, bevlogen en beschik je over een cijfermatig en analytisch inzicht? Heb je daarnaast interesse in processen, systemen en rapportages? En heb je ook nog affiniteit met de gezondheidszorg? Dan krijg jij vast en zeker energie van deze vacature!

Het betreft een functie voor 24 – 32 uur, standplaats is Lelystad. Naast ervaren talenten, nodigen wij ook starters (HBO) uit om te reageren!

De uitdaging in de functie specialist zorgregistratie en facturatie

In de gezondheidszorg is het leveren van goede zorg natuurlijk prioriteit nummer één. Echter, deze zorg moet ook gefinancierd worden. Dit is een complexe en uitdagende klus! De afdeling Client- en Productie Registratie is er verantwoordelijk voor dat zorg juist wordt geregistreerd en dat het aan alle eisen voldoet om succesvol te declareren (factureren) bij zorgverzekeraars, zorgkantoren etc.

De uitdaging is om het hele registratie en facturatie proces in goede banen te leiden. Je krijgt o.a. te maken met diverse financieringsstromen, wet- en regelgeving, processen en systemen. Daarnaast is goede communicatie met diverse (interne) klanten belangrijk. Bijvoorbeeld behandelaren en regiomanagers maar ook Gemeenten en zorgkantoren.

De organisatie

Onze opdrachtgever levert in Flevoland en omgeving gehandicaptenzorg, jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg. Dit omvat onder andere verblijf, dagbesteding en begeleiding thuis voor zowel volwassenen als kinderen. Onze cliënten vallen binnen de wettelijke domeinen van de WMO, WLZ en Jeugdwet.

De afdeling Cliënt- en Productieregistratie (CPR) is verantwoordelijk voor de zorgadministratie binnen het Elektronisch Cliënten Dossier (Plancare). De afdeling wordt aangestuurd door een manager en bestaat momenteel uit 6 directe collega. De afdeling CPR maakt onderdeel uit van Financiën en ICT. Het betreft een enthousiast en gemotiveerd team!

De functie

Je bent een specialist als het gaat om zorgregistratie en facturatie en je werkt continu aan verbetering. Vanuit je specialisme ondersteun je de manager Indicaties & CPR, regiomanagers, zorgmedewerkers en stafdiensten. Kerntaken van deze functie zijn onder andere:

 • Het verwerken van gegevens in de ECD applicatie zodat de zorgregistratie volledig, tijdig en juist kan plaatsvinden. Onder andere het vastleggen van basisadministratie, doorvoeren van mutaties, werken met ketenberichten (iWLZ, iWMO en iJW), koppelen van de juiste declaratiecodes;
 • Het declareren van alle geleverde zorg bij meerdere financiers, instellingen en PGB- houders. Je hebt hier een grote verantwoordelijkheid, je voert controles uit op de juistheid, tijdigheid, volledigheid en rechtmatigheid. Je maakt de declaratiebestanden aan vanuit de ECD applicatie en levert ze aan bij de juiste financiers conform de vereiste protocollen;
 • Het bijhouden van externe ontwikkelingen. Je signaleert, analyseert en rapporteert wat voor invloed dit heeft op het Elektronisch Cliëntendossier en de daarmee samenhangende processen. Je doet verbetervoorstellen en ondersteunt vervolgens bij de inrichting en implementatie van gewenste aanpassingen.

Voor wie is dit een uitdaging?

 • Proactief, klantgericht en zelfstandig zijn kenmerken van jouw werkhouding, uitdagingen ga je niet uit de weg;
 • Het zit in je aard om je eigen kennis, vaardigheden en competenties te verbeteren en zo je eigen prestaties te verhogen.
 • HBO of vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Ervaring en affiniteit in het werken met bedrijfsapplicaties en rapportagetools;
 • Cijfermatig inzicht en analytisch vermogen;
 • Resultaatgerichte analist die actief zoekt naar mogelijkheden om resultaten te verbeteren;
 • Bedrijfskundige kennis van ontwikkelingen binnen het vakgebied;
 • Teamplayer.
Voorwaarden
Salariëring:FWG 45 CAO Gehandicaptenzorg (max € 2.967,- obv 36 uur)
Contractvorm:Bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract
Inzet:24 – 32 uur p/week
Start:In overleg
Meer informatie
Naam:Maudy Hellendoorn
Functie:Consultant
Telefoon:06 – 45302018
Email:maudy.hellendoorn@talentincontrol.com