Talent trekt Talent aan

Talentvolle en ambitieuze professionals zijn kritisch en hebben méér aandacht voor de context en de omgeving van een functie dan andere kandidaten. In de keuze voor een nieuwe functie wegen de kwaliteit van de toekomstige collega’s, de competenties en ambitie van een leidinggevende én de resultaten van de afdeling en de organisatie zwaar mee.   In alle interviews met talenten die ik het afgelopen jaar heb gehad kwam dit vroeg of laat ter sprake.

Hoe kun je als Talentzoeker of als Talent beoordelen wat de kwaliteit is van eerder genoemde zaken? In het koninkrijk der blinden is éénoog koning en wanneer men niet regelmatig excursies maakt naar andere landen dan………???   Een goede recruiter is wereldreiziger en daarmee beter in staat om competenties te relativeren en te waarderen.

Matig leiderschap, gebrek aan besluitvaardigheid en geen perspectief op groei en ontwikkeling kunnen redenen zijn waarom Talenten niet kiezen voor jouw bedrijf.  De impact van de leidinggevende wordt hiermee in  1x weer duidelijk. Daar schijnen ook studies naar gedaan te zijn, kent iemand de impact van een leidinggevende?? Ik kon het niet vinden en u kunt het mailen aan mij!

Volgens mij trekt talent, talent aan. Nu ik er over nadenk, zou dat dan de reden zijn dat al die goede kandidaten bij mij aankloppen 🙂

Een team vol talenten is helaas geen garantie voor succesvolle resultaten. Daar weet het Nederlands elftal alles van. Maar dat is weer een andere discussie!

Blog op linkedin