VACARE

In deze periode hebben veel mensen vakantie! Vakantie komt van het Latijnse woord vacatio en het werkwoord ‘vacare’, leeg zijn; of vrij zijn van verplichtingen. En dat is precies waar het om gaat in een vakantie: afstand nemen van verplichtingen. Veel mensen nemen dit letterlijk en gaan op reis om ook fysiek afstand te creëren tot de vaste omgeving.

Persoonlijk vind ik de sfeer in de maanden juli en augustus in Nederland erg prettig. Het is rustig op de autoweg, het is vaak lekker weer en mensen lijken meer ontspannen en geduldig. Het lijkt erop alsof de ‘vacatio’ ook naar je toekomt in deze periode.

Vakantie betekent niet per definitie op reis gaan en letterlijk afstand creëren. Het gaat om het loslaten van je verplichtingen en dat kan voor iedereen op eigen wijze. Voor mij is een wielren fietstocht “vacare”. Je neemt de tijd om los te komen van andere verplichtingen en je ziet een minder bekende omgeving, vanuit een ander perspectief.

Vakantie en reizen is dus ook een goede kans om van een afstand en ander perspectief te kijken naar jouw leven en of loopbaan. Denk op reis eens bewust aan je loopbaan. In welke omgeving zit je? Hoe gaat het? Ben je tevreden? Heb je zicht op andere kansen? Ken je die andere kansen? Vermoedelijk is dit niet volledig duidelijk voor je, omdat informatie ontbreekt.

De arbeidsmarkt voor controllers en HBO+ financials is erg veeleisend in Nederland momenteel en er zijn veel kansen. Om in korte tijd wat meer inzicht te krijgen in jouw kansen, adviseer ik om in gesprek te gaan met mij of mijn collega. Wij spreken dagelijks controllers en andere financials in een loopbaan gesprek en we hebben overleg met werkgevers over vacatures. Het geeft ons een schat aan informatie en we delen deze kennis graag in een speeddate van 60 minuten met jou.

DURF TE DOEN is onze slogan en daar daag ik mijzelf steeds mee uit als ondernemer. Wees ondernemer van jouw loopbaan en durf met ons in gesprek te gaan!

Wil je eerst meer weten? Bekijk dan eens onze website met vacatures. Welke uitdaging is er voor business controllers met bovengemiddelde competenties? Kijk maar eens op de volgende vacature.

Jan – wie mag ik een spiegel voorhouden? – Smith