Verleiden doe je zo…..

Vroeger, toch alweer zo’n twintig jaar geleden, zat ik op stijldansen. Toen ik eindelijk bovenaan de wachtlijst stond, ja echt die was er, ging een langgekoesterde wens in vervulling. Na zo’n honderddertig keer de film ‘dirty dancing’ te hebben bekeken, wilde ik ook eindelijk eens over de dansvloer zweven. Uiteraard in de armen van een knappe jongen die mij alle hoeken van de dansvloer liet zien.

Daar ging ik. Keurige op stijldans-hakken-schoenen (ook al heel lang een grote wens) ging ik naar de dansschool, uiteraard samen met wat klasgenoten (een aantal onder gezonde dwang van ouders…). En wat bleek???? Een handje vol jongens (slechts één knappe) en hordes vrouwen! Helaas heb ik lang niet alle hoeken van de dansvloer gezien. Wel heb ik keurig ‘afgedanst’ met wat ik vond, de knapste jongen van het handje vol. Uiteraard stijgt iemand bij een minderheid al snel in aanzien.

In de huidige arbeidsmarkt is het geen geheim, dat goede (finance) professionals aan zet zijn. Zij hebben het voor het zeggen (gelukkig zijn het er nog wel meer dan een handje vol). Meerdere rode lopers liggen voor ze klaar, ze hebben veel keuze en zoals het gaat bij vraag en aanbod, ook wat te eisen. Het is voor organisaties een uitdaging om talent aan te trekken. Hoe zorg je er voor dat jouw rode loper net wat interessanter is dan die van de buurman?

Wij, Talent in Control, hebben hier een antwoord op. Wij hebben de kneepjes van het vak ‘verleiden’ goed onder knie en weten hoe wij die moderne professional met flair, energie en ambitie kunnen aantrekken.

Nieuwsgierig naar de kunst van verleiden (van finance professionals)? Ik kom graag meer vertellen over onze expertise.

PS: de foto is niet van twintig jaar geleden, zo’n tien jaar geleden. Samen met Erik Hellendoorn, deed ik mee aan een ‘dansen op plavuizen’ in de Bantsiliek. Eindelijk alle hoeken van de dansvloer gezien ?.