LOVE on talent

In tijden van schaarste, wordt er op zakelijk gebied al snel gesproken over “vechten”. Vechten voor marktaandeel, vechten voor je business. In de arbeidsmarkt is weer schaarste en in ons vak schijnt een heuse oorlog te zijn; de “war on talent” . Brrrr, oorlog voor talent! Dat klinkt als een bloedige strijd waarin geduwd en getrokken wordt en mensen veroverd moeten worden. Wie wil daar deel van uit maken? Is dat de reguliere aanpak? Of zijn er ook bedrijven die niet meedoen met deze oorlog?
Organisaties die professionals vanuit ‘liefde’ weten te overtuigen en aanspraak maken op intrinsieke motivatie in plaats van oorlogstuig in te zetten.

Wát heeft jouw organisatie te bieden aan het schaarse talent en welke rol speel jij als leidinggevende hierin? Verleid jij je kandidaten wel tijdens jullie eerste date en geef je ze genoeg aandacht?

Werving en selectie is een hele uitdaging en dat begint al met een goede vacature tekst die verbeelding moet opwekken. Bedenk dus goed wat je in huis hebt en als je twijfelt, praat dan eens met mensen die dagelijks met kandidaten flirten zoals wij van Talent in Control.

Overtuig kandidaten niet met waarden, maar boei ze door uitdagingen te schetsen en een doorkijk te maken naar de toekomst. Voer gesprekken met aandacht voor de kandidaat, bedenk wat je in huis hebt, maak het aantrekkelijk en flirt met de juiste kandidaat!

Denk ook na over de sfeer en de vorm. Welke collega’s zitten bij het gesprek? En in welke ruimte spreek je mensen? Ik heb ooit een klant (ziekenhuis) geadviseerd om gesprekken te voeren ná een korte rondleiding langs de operatiekamers. En niet lang geleden vertelde een kandidaat dat hij de sfeer in de organisatie zo prettig vond, een paar minuten wachten in de lobby lag hieraan ten grondslag. De receptioniste begroette met veel humor en ontspanning het personeel…..

Talent en Control verbindt bedrijven en professionals met elkaar op basis van persoonlijkheid en mentaliteit, iets wat niet op papier te zien is. Door het onzichtbare, zichtbaar te maken, laten wij verliefdheid opbloeien tussen professionals en organisaties! Is dat niet mooi?

Jan – Cupido- Smith