Weer verliefd op je baan!

Hoe is het met iedereen? Ik hoop zo veel mogelijk allemaal in goede gezondheid. Vanochtend werd ik wakker en dacht, het is tijd voor een positieve update! (Natuurlijk wil ik hierbij niemand passeren die in andere tijden verkeert, mijn gedachten gaan uit naar jullie).

In tijden van crisis, ontstaan ook mooie dingen. Werk gerelateerde mooie dingen (dat vind ik wel zo passend op dit platform). Zo ben ik weer verliefd geworden op mijn baan, alles wat ik voor lief nam, is enorm in waarde gestegen! Ik mis de hectiek van kantoor, mijn collega’s die mij energie geven waardoor ik scherper en actiever ben. Ik mis het ‘geouwehoer’ met mede pand-genoten bij het koffieautomaat, zelfs de autoweg N50 lijkt nu lang niet meer zo saai!

Maar wat ik nog het meeste mis, zijn de gesprekken met klanten en kandidaten. Video calls halen het voor mij zeker niet bij ‘live’ ontmoetingen. Het zien, voelen, horen van alles wat er gebeurt tijdens een ‘live’ gesprek is een essentieel onderdeel voor werving & selectie. Het bepaalt naar mijn idee de kwaliteit van onze dienstverlening. Het geeft mij energie om verhalen te horen van kandidaten, waar komen ze vandaan en waar willen ze naar toe? Welke ambities heeft iemand? En hoe gaaf is het dat ik dagelijks bij bedrijven mag binnen kijken? Klantrelaties opbouwen, oprechte interesse voor elkaar. Geen ééndagsvlieg zijn, maar een verbintenis voor de toekomst. Ja, wat mis ik dit….

Gelukkig spreek ik (telefonisch) dagelijks mensen uit mijn huidige netwerk. Mensen met wie ik al een goede relatie heb. En bijzonder in deze tijd, wanneer we kwetsbaar zijn, ontstaat er een diepere laag in gesprekken en ook in de verbinding met elkaar. Het gevoel van saamhorigheid is groot!

Ben jij ook weer verliefd op je baan? Of kun je het missen als kiespijn? Dan zou ik deze tijd zeker gebruiken om eens goed na te denken.

Voor iedereen, hou je taai en maak er het beste van!

Groet,

Maudy ‘in love’ Hellendoorn